Red Sky - vadiúj The Hellfreaks klip

the_hellfreaks.jpg

Ma jelent meg a The Hellfreaks friss dala egy tökéletesen megkomponált klip társaságában. A Red Sky a tervek szerint jövő januárban megjelenő negyedik nagylemez, a God On The Run második előfutára. A budapesti négyes ezúttal is a Mihaszna Film értő kezeibe adta a forgatókönyvet, akik már korábban is bizonyítottak, hisz az augusztusban első single-ként villantott Men in Grey, valamint a 2016-os Astoria albumról választott I'm Away is a Mihaszna stáb "boszorkánykonyhájában" készült.

Érdemes ám a The Hellfreaks történetébe is beleásnod magad egy kicsit. Még 2009-ben alakultak, a "A pokol tele volt, így visszatértek" jeligére (angolul jobban hangzik), és nem tétlenkednek, 2010-ben kiadják első albumukat, Hell Sweet Hell címmel, ami sikeresen körbejárja a világot, "Alaszkától  Ausztráliáig, és Budapesttől Birminghamig". Már a kezdetektől aktívan, főként külföldön turnéznak, 2012-ben engedik szabadjára második nagylemezüket. A Circus Of Shame már egy német kiadó, Longneck Records gondozásában jelenik meg, tovább bővítve a rajongó bázist egészen a tengerentúlig. 2013-ra már Európa legtöbb országában fellépnek, kis kluboktól kezdve neves fesztiválokig. Szépen. Csendben. A magyar színtér valahogy nem akar róluk tudomást venni. Nyilván az akkoriban még erős psychobilly és horrorpunk ízekkel fűszerezett punkzenéjük egy igen szűk réteget tud megszólítani itthon, de az online sajtónak nincs mentsége, nekem sem...

2014 végére Shakey Sue egyedül marad, de jön a "vérfrissítés"  új tagok személyében, fejest ugorva a punk rockba. 2015 egy tíz állomásos Amerika turnét hoz, eljutnak Kaliforniába,  Arizónába, Nevadába és játszanak az  Ink 'n’ Iron fesztiválon is Long Beach-en. 2016-ban megjelenik a már e szellemben íródott, harmadik album a Wolverine Records szárnyai alatt. Az Astoriára már a magyar sajtó is felfigyel, pimasz, dögös, ösztönös, nem szájba rág, inkább arra buzdít, hogy hogy gondolkozz, mielőtt cselekszel, és cselekedj, ha mások már túl régóta gondolkoznak, ahogy azt Sue a Metal.hu-nak kifejti.

A már emlegetett előfutárokat hallgatva igen "várós" az új anyag, arról nem is beszélve, hogy számomra mindkét dal mondanivalójához remekül passzol a Mihasznás srácok alkotta képi világ. A szenvedő én belső vívódását egy rémcirkuszba zárni, egészen mesteri kivitelezés. Nézd meg most, mi sül ki belőle!

Ha Budapesten szeretnéd élőben elcsípni a bandát, megteheted 2019. november 22-én a Robotban.