Programajánló - I. Vittula Merch Madness @2023.03.18 - Vittula (Bp.)

vittulamadness_event.jpg

Kivételesen programajánlót hozok. Ha most megkérdeznéd, mi az, ami miatt egyszerűen nem tudom abbahagyni  a rajongást a hardcore/punk/metal szubkultúráért, azt mondanám, az önszerveződés, ami az egészet élteti, és ami természetéből fakadóan hozza magával a túlélés dinamikáját. Itt, a föld alatt valahogy semmi nem vész el, maximum átalakul, és kétségtelen, hogy ennek fenntartásában óriási szerep jut a független kiadóknak, disztróknak és fanzine-eknek, és azoknak a csodálatos fanatikusoknak, akik ezeket működtetik, mert ezt bizony csakis szenvedélyből lehet csinálni.

Menthetetlenül a koncertre járó rutinom részévé vált a zenekari merch vásárlás, vagy épp kedvenc fanzine-eim beszerzése, de előfordul, hogy két fellépő között nem feltétlen van idő/kedv/keret átnézni a teljes palettát, ott az élőzenén van a hangsúly, ami így van jól, de azért nekem néha hiányzik, hogy kevésbé rohanós üzemmódban töltsek időt a válogatással, így az  I. Vittula Merch Madnesst nekem találták ki, és persze neked, ha szintén szeretsz belefeledkezni a hangzók és különféle bandás kelmék böngészgetésébe. Itt kifejezetten az említett D.I.Y. kiadók, disztrók és fanzinek állnak a középpontban, valamint olyan barátok, akik saját gyűjteményükből árulnak, és biztos kaphatók lesznek egy kis beszélgetésre is egy-két finom ital mellett. A Vittula sokat látott kiállítóterménél tökéletesebb helyszínt pedig nem is kívánhatnék.

Hajdu Andor ötletgazda/szervező így összegzi a kezdeményezést:

„Lassan két éve vagyok admin egy merch adok-veszek csoportban, amiben hazai és külföldi, használt és akár új zenekari cuccok találnak ismét gazdára, illetve ez idő alatt több, kisebb ruha- és egyéb vásárt, illetve jótékonysági licitet vittem már végig, persze baráti segítséggel, amit ezúton is köszönök! Ez a - Klub Vittula csapata által jóváhagyott, sőt támogatott - esemény ezek ötvözete, egy közösségi élmény, ahol egyszerre több kis kiadó, disztró és fanzine érhető el, nem mellesleg bővíthetjük zenekaros póló gyűjteményünket pár hiányzó darabbal.”

Akikre pedig már biztosan számíthatsz:

Corbata Records // ILL WILL Records //  Trottel Records // Itai Itai Records // 9 LIES // Drinkin' Beer In Bandana Records // Dzsukhell Rekords // Reaction fanzine // Miner X Core- Fanzine // The „G” Zone fanzine

Szóval minden adott egy hasznosan tölthető szombat délutánhoz, úgyhogy találkozzunk március 18-án, 14:00 órától a Vittulában! A rendezvény ingyenes!

Csatlakozz a Facebook eseményhez itt! 

Kérdéseitekkel pedig bátran keressétek Andort a hajduandor@gmail.com e-mail címen.

 Csipke