Blogajánló 1. - Dionysos Rising

Ugyan nem célom mindenáron napi olvasnivalót szolgáltatni a mélyen tisztelt publikumnak, zavar, hogy rengeteg az üresjárat és elég kiszámíthatatlan minden megjelenés nálam, ezért hirtelen sugallatra arra jutottam, hogy pár szösszenetben összeszedem neked, szerintem milyen blogokba érdemes beleolvasni az internetben. Java részük egyébként is jóval termékenyebb, mint én valaha is leszek, ami már önmagában becsülendő. Meglehet szélmalomharc a próbálkozás, hisz az emberek egyre kevésbé szeretnek olvasni, főleg mióta ott a vlog és a podcast. De azért ne felejtsük el, jó pár oldal működik még a vezető honi e-zinek mellett, amikre érdemes figyelni, ha olyanok véleményére vagy kíváncsi, akik valóban képesek elmélyülten nyilatkozni az adott témáról, a tartalomközlési kényszer nyomása nélkül. Ebben a szellemiségben igyekszem én is pötyögni, és úgy gondolom, amíg ezek a blogok kitartanak, mindig lesz mit olvasni. Szépen ábécé sorrendben érkeznek az "egypercesek", amilyen sűrűn csak a melóm és tartozásaim engedik.

Első körben a Dionysos Rising stábját ajánlom szíves figyelmedbe, Tartuffe, Túrisas és Garael munkásságát még a passziós időkből ismerem, hisz minden írásuk publikálódott a passzio.hu virtuális hasábjain is. Jelenlegi repertoárjuk leginkább lemezismertetőkre fókuszál, velősen, lényegretörően, mégis mindent alaposan megrágva, és ami a legfontosabb, őszintén, tőlük meg lehet tanulni, miként lehet megfogalmazni a nem tetszést anélkül, hogy azzal summázod, hogy ez szar. Mindig igyekeznek naprakészek maradni és abszolút találó küldetésnyilatkozatukból számomra az alábbi pár sor bír különös jelentőséggel:

"Ez a blog az, ami. Egy internetes napló, amelynek esetleges, rendszertelen és sokszor összefüggéstelen bejegyzései a saját zenei élményeinket, alkalmi benyomásainkat hivatottak számon tartani. Persze mivel mi sem vagyunk híján minden altruizmusnak, ez a "zenei napló" nem egy teljesen öncélú, nárcisztikus bájolgás. Erőfeszítésünkben benne van a lehetőség, hogy mások számára is érdekes, sőt kifejezetten informatív legyen. A blognak nem titkolt járulékos szándéka, hogy a mai rock és metál zenei élet szövevényes és egyre nehezebben követhető világában alkalmasint útmutatóként szolgáljon, a tájékozódást segítse."

Jó szemezgetést!

Állandó szerkesztők: Tartuffe, Túrisas, Garael

Kontakt:

Dionysos Rising blog

Dionysos Rising  a Facebookon

 A sorozat további szösszenetei:

Blogajánló 2. - Fekete Macska Suicide

Blogajánló 3. - Komakino'zine

Blogajánló 4. - Napalm Death Hungary