Havária, on graves, Igor@2019. október 12. - Edison Bar & Ink

Milyen gyorsan telik a hét, máris szerda van! Úgyhogy hozok egy kis ajánlót, ha még nem verted el a pénzed a hétfői As I Lay Dying, Chelsea Grin, Unearth, Fit For A King bulin, vagy épp ma a Church Of Misery, Nebula, Marmunks bálon, és kedvet kaptál egy kis hazaihoz szombat estére. A Havária, az on graves és az Igor  játszik az Edison Bar & Inkben, a belvárosban. 

 Na de miért is jó ez neked?

Némethi "Gepárd" Tamás (Rákosi, Terminátor 1, ex-Something Against You, ex-Red Line Offside) és Ördög "Ördi" Gábor (Igor, Gábor and the Gábor Gábors, ex-For Good, ex-SAY, ex-RLO) alkotta Havária megmutatja, hogy a black-death remek kísérő a hardcore punkhoz, főleg ha 666 dobtémával van megbolondítva. Agusztusban hozták el a Rontást, ami szakértő körökben remek fogadtatásban részesült. A nem szakértő körök leginkább annak örülnek, hogy végre megint van valami, ami segít kiüvölteni magadból a sötétet. Csak hogy egy dalt említsek, a Necropsia Esőtáncának átiratától még a hármas metrón is a hideg ráz, és nem a negatív értelemben. Belegondoltál milyen lehet élőben újra hallani, hogy "Mi van a lepel mögött?!" , csak durvábban. 

Oké, haladjunk tovább, az on graves szintén duó és szintén nyáron mutatta be All Must Go című első nagylemezét. Elég komplex egyveleg, amit az urak tolnak, ebben is van jócskán fekete, meg rengeteg "post" így az anyag a maga 20 perces játékidejével sem lesz könnyebben emészthető, de ha betalál, jajj neked.  Már egyszer sikerült szó szerint beesni a koncertjükre az Aurórába, szemtől szemben tán még hamarabb érik a "jajj neked". 

"Igor aput" hagytam utoljára, már csak azért is, hogy nehogy az a vád érjen, hogy elfogult vagyok. De azt hiszem, őket a HE, a NA és az ÖL után talán már nem igazán kell bemutatni senkinek. Család centrikus sludge-core., Ördivel a dobok mögött, és a Szabó tesókkal (Haw) a húrokon, kihagyhatatlan. 

Az Edison Bar & Ink-ben ugyan koncerten még nem jártam, de jóféle kézműves söreik vannak és olyan hely, ahová még anyukáddal is beülhetsz. Mi kell még? Akkor jössz?

havariaigorongraves.jpg