Még friss és ropog a Woodstock Barbie bemutatkozó EP-je!

Az igeretestitanok.hu-n ma debütált a Woodstock Barbie bemutatkozó kislemeze. Az eredetileg kizárólag Grizzly tagokból álló  stoner rock/sludge projekt célja, a "Grizzly engine" vegyítése dallamos női énekkel. A srácok hat énekesnő elfogyasztása után már-már föladták, amikor is megérkezett Pádár Alexandra, "Püré", aki végre "megüli a medvét". 2018 nyarán kezdődött a közös munka, a végeredményből, ízelítőként pedig még szeptemberben debütált a címadó, Never Gonna Fall in Line tételhez készült klip. Számomra igazán elképesztő, hogy egy jazz, swing, pop, R&B háttérrel érkező előadóművész ennyire otthonosan mozog a mélyre hangolt riff rengetegben, eszméletlen szimpatikus ez a tüzes amazon, aki a mainstream és underground határára szorulva sem hajlandó beállni a sorba. 

Az EP-t tovább pörgetve, még szembetűnőbb a dinamika, amit a morcos témákkal felelgető fogós, néhol jazz-es, máskor gospel hangulatot idéző ének ad, megdöbbentő természetességgel. E bő 15 perc fő erőssége szerintem, hogy nincs izzadtságszaga, terápiás örömzene, ami a mostanában főként black/death metalon edzett fülemnek is kedves, biztos megnézem őket élőben is.

A bandát elcsíphetitek október 26-án a Desszert Feszten a Dürerben, a Dopethrone előtt, egy rakat kiváló honi banda társaságában, illetve december 12-én a Robotban, a Grizzly és a The Royal Freak Out társaságában. 

Az EP végighallgatható Youtube-on!

Aktuális felállás:

Pádár Alexandra, "Püré" - ének

Horváth Arián - gitár

Vilczek Áron, "Roti"-basszusgitár

Gilinger Ádám -  dob