A szabad ég alá költözik a Hell Vill fesztivál

promo_2.jpg

Artwork: Tóth Erika és Sebő Krisztián 'Shapefromhell'

Magyarország egyik legundergroundabb - a szó lehető legszerethetőbb értelmében - , önszerveződő fesztiválja a Hell Vill gondolt egy nagyot, és úgy döntött, idén szabadlábra helyezi magát, keletebbre vonul, és szintet lép, hogy kibővült szervezőgárdájával egy kétnapos, szabadtéri fesztivállal örvendeztesse meg a hardcore/punk/metal színtér elkötelezettjeit.

Az immár tizenhét éve létező rendezvény az elmúlt években több, mint háromszáz zenekarnak adott otthont, Bősárkány után Veszprémbe, majd Székesfehérvárra vándorolt, 2022. június 17-18-án pedig a Bükk nyugati kapuját, Felsőtárkányt zörrenti meg, a pontos helyszín a Blues Hill Park

Hell Vill szervezőstábjából Miareczki Gréta, Németh Attila és Farkas Zalán meséltek a NuSkullnak múltról, jelenről és jövőről, érdemes megnézni. Amit pedig mindenképpen fontos hangsúlyozni:

A fesztiválra hangoló két mini-Hell Vill helyszínei és időpontjai már ismertek, vésheted is be a naptárba:

2022.03.05. – Székesfehérvár, Nyolcas Műhely

2022.03.11. – Budapest, Dürer Kert

A program és minden egyéb fontos tudnivaló később kerül közhírré tételre, de én már bizalmat szavaztam, tuti jó lesz. 

A fesztivál Facebook-eseménye már él és virul, röpködhetnek az "ott leszek"-ek ezerrel, illetve itt csepegnek majd szépen a fontos információk is, ahogy kell. 

Már elérhetőek a legkorábbi madárkák: a limitált támogatói jegyeket, csinos ruhadarabokkal kombinálva a Hell Vill GiveMyChance oldalán már meg is vásárolhatod.

És hogy számomra miért olyan óriási hír ez hogy világgá kürtöljem? Azt hiszem, a Hell Vill az a magyar fesztivál, aminek fókuszában a zenekarok azon súlycsoportja áll, akik a szenvedélyem, szóval mondhatjuk, ugyanazért dobban a szívünk. Emellett egy olyan fenntartható szellemben jött létre a fesztivál, ami az egészséges kompromisszummentességből soha nem enged, így sosem hasonlik meg önmagával, az meg hogy épp Eger környéke a helyszín, Salgótarján közeléből származóként szintén bődületesen jól esik, remélem, ezáltal a környék egy méltó rendezvény útján is visszakapja azt a presztízs státuszt, amit az onnan induló zenekarok kivívtak maguknak. 

Ha pedig mindez még nem lenne elég indok, hogy ott találkozzunk, nézd meg a tavalyi eseményről készült kis összefoglalót, és képzeld el, milyen állat lesz majd mindez a csillagok alatt. Szóval figyelj!