II.LIZ Feszt@Pécsi Est Café, Pécs, 2014.09.12.

10423915_10204635880075974_3897072691485157808_n_1408528768.jpg_678x960

Programok Acélos Balázs ajánlásával című rovatunk következő felhívását olvashatják. Zseniális! Imádom!

 

"A tavalyi első LIZ Feszt bebizonyította, hogy azért nincs leszarva annyira az underground hardcore és metal Pécsen, mint amennyire azt sokan gondolják. Szeptember 12-én jön a második kör, még faszább felhozatallal.

Az estét rögtön egy kakukktojás nyitja, a matek-popban utazó szlovák Nvmeri. A zenéjük tele van matekos ütemekkel és ragadós dallamokkal, ehhez jönnek a skandináv indie ízek, a zajos szintik és a 70-es évek popja. Őrület!

 

Az osztrák fúziós metalcore-ban utazó Leon's Massacre már nem először jár Pécsen, s most részben épp a rajongói unszolásnak hála teszik újra tiszteletüket itt. Zenéjükben a hardcore sebes brutalitása pattogós rap betétekkel, házibulis groove-okkal és fetrengős blastbeatekkel ötvöződik - a pogó és az ölelkezős fejrázások rajongói egyaránt megtalálják bennük a nekik tetszőt. Party arcoknak és ős hc-soknak egyaránt kötelező!

 

A pécsi favágókat nem kell bemutatni: forgács, fűrészpor és meggyötört hangszerek jelzik útjukat. Annyi érdekesség lesz a dologban, hogy a dobok mögött Hanczik Dávid helyett Farkas Roli fog ülni, aki ezen a bulin debütál a Dirty Dawnban, illetve nagy valószínűséggel ez lesz a Don Gattoba átigazolt Nyúl utolsó bulija a Dirty-vel. A két zenekarban való ténykedés még neki sem megy, de ezen az estén még utoljára mindent belead. Hajrá Roli, hajrá Nyúl, hajrá Dirty Dawn!

 

Az Aurora zenekarról teljesen felesleges bármit is írni. Élő legendák, akik 1983 óta tolják a punkot rendületlenül. A győrszentiváni lázadók hamarosan új anyaggal jelentkeznek, mellyel visszatérnek az előző lemezükre annyira sajnos nem jellemző lendületesebb vonalhoz, hogy azokat is a táncparkettre vonzzák, akik életükben nem pogóztak még. Nem történik semmi című friss daluk már látható a Youtube-on.

 

A Don Gatto ezen az estén már az új felállással pörköl oda: a mikrofont – ahogy arról fentebb is szó esett – Nyúl szorongatja, a dobos pedig a Sonic Rise-ból érkezett Kákonyi Gergő lett. Lesz egy új szám is, viszont a legutóbbi pécsi bulikon sajnos állandóan előforduló ökölvívás most remélhetőleg elmarad.

 

A folyamatosan turnézó Insane zenekart hiába sújtják állandó tagcserék, ezek a fővárosi bobok úgy látszik, elpusztíthatatlanok. Tavaly is felléptek a LIZ Feszten és idén is itt lesznek. Dallamos metalcore arcletépés. Készüljetek!"

 

 

Menetrend:

19:30 Nvmeri

20:15 Leon’s Massacre

21:00 Dirty Dawn

22:30 Don Gatto 

23:15 Insane 

 

Beugró: 800 HUF

 

Friss infókért kövessétek az esemény facebook oldalát!