Havi baj: mega celebgyár faktor X

A szünet még mindig tart, de van, amit szakdolgozat írás alatt sem lehet szó nélkül hagyni! Ím a sorozat, amit már rég megálmodtam, havonta egyszer megengedem magamnak, hogy kis lelkemet igen csak felzaklató témákról értekezzek, alant olvashatjátok az első ropogós "agyömlenyt"!

Karai Anna Chop Suey-ával új korszak kezdődött az internetes újságírásban. Korunk vezető magazinja cikkeket áldozott a Napfénypresszó ex-énekesnőjének kereskedelmi tévében nem épp sokáig, de ívelő „karrierjéről”. Hála egy Asking Alexandria számnak és a hörgés műfajának-ami persze csak akkor jön át, ha nőtől halljuk-, az idei üdvöske Mitru Tímea, aki ezúttal egy másik, szintén nem állami adó tehetségkutatójának, ki tudja hányadik szériájában tűnt fel. Végre újra van kiről megnyilvánulni, hisz mégis csak a mi hőn szeretett közegünkből jött, nyalogassuk hát körbe egy kicsit! Mellesleg a választás itt legalább annyira önkényes, mint nagyban, hisz más „undergrounder” előválogatós is igazán elbírna némi hírértéket, többek közt a párkányi MadDogx,akik nem restelltek egész zenekarostul kiállni, még sincs velük tele az éter, ráadásul ugyanabban a részben szerepeltek, szeptember 7-én. Én is csak véletlenül csíptem  el őket, mivel nem vagyok aktív nézője az efféle tehetséggondozásnak álcázott húspiacnak.

Visszakanyarodva a témához, ezúttal egy, a kompromisszummentességéről, szókimondásáról hírhedt, szintén népszerű oldal is tudósított Timi sikeréről, amivel egyáltalán nincs baj. Azzal viszont nagy gond van, hogy Tímea munkanélkülivé vált bemutatkozó szereplése után. Problémám esszenciáját azonban mégsem e tény, hanem a hitelesség kérdése adja. Azon értetlenkedek, hogy miért felejtette el mindkét általam nagyra tartott orgánum, hogy az efféle (ál)hírek jócskán bővelkednek már-már gerillamarketing ízű találgatásokban és kétes hitelű tényekben. Nem fér a fejembe, hogy lehet a Tímeával kapcsolatos parádét  fenntartások nélkül közölni. Ébresztő cikkírók, szerkesztők! Hova jutunk, ha mi is a szennylapok és a köztudottan manipulált kereskedelmi csatornák felszínes elmélkedéseit vesszük alapul? Nincs így is szarban a "szakma", amit csak idézőjelesen lehet annak nevezni? Kissé ironikus az is, hogy az egész metal szcéna röhögött a Fókusz "metálszkóros" riportján, most pedig forrásként látjuk viszont. Az eset igen csak sajnálatos, ha igaz, de ne feledjük a jó pár balladai homályba vesző, egymásnak ellentmondó tényezőt, amit mindenki gond nélkül felismer, ha figyelmesen végignézi a teljes riportot és összeveti a tévében leadott elmésen összeollózott változattal. Hajrá! Az egyetlen tényként kezelhető információ, hogy Tímea továbbjutott, úgy, hogy önmagát, a saját hangját mutatta meg, kívánom, hogy továbbra is önmegtagadás nélkül haladhasson tovább, de maradjunk ennyiben, más világba került, a tálalás már más szakemberek felelőssége...