Programajánló: Vittula Merch Madness II. – A distro visszatér!

vittu_merch_fb_event.jpg

Ez is eljött, és akár hagyomány is lehet belőle... A Merch Madness idén is beköltözik a 20 éves Vittula hírhedt kiállítótermébe, március 23-án, szombaton, 14 órától!

Amit tavaly írtam az első Vittula March Merch Madness kapcsán, ma is áll: „Ha most megkérdeznéd, mi az, ami miatt egyszerűen nem tudom abbahagyni a rajongást a hardcore/punk/metal szubkultúráért, azt mondanám, az önszerveződés, ami az egészet élteti, és ami természetéből fakadóan hozza magával a túlélés dinamikáját. Itt, a föld alatt valahogy semmi nem vész el, maximum átalakul, és kétségtelen, hogy ennek fenntartásában óriási szerep jut a független kiadóknak, disztróknak és fanzine-eknek, és azoknak a csodálatos fanatikusoknak, akik ezeket működtetik, mert ezt bizony csakis szenvedélyből lehet csinálni.”

Amikor tavaly Andor - aki lassan, akarata ellenére is, pályázhat a "Minden Merchek Tudója" - címre -, vázolta az esemény ötletét és koncepcióját, számomra nem volt kétség, hogy ezt meg kell csinálni, hisz arányaiban elég kevés az olyan tematikus rendezvény, ami kifejezetten az underground szellemiségében gondolkodó és működő kiadói/szerzői kollektívákról szól, akiknek annyi mindent köszönhetünk. Örülök, hogy a részese lehettem, lenn is ragadtam a Vittuban az esemény teljes idejére, csoda egy délután volt, és az idei is annak ígérkezik.

A tavalyihoz hasonlóan, egy olyan közösségi tér megteremtése a cél, ahol ismét kifejezetten a független, DIY kiskiadóké, disztróké és fanzine-eké a porond egy olyan otthonos, koncert- és fesztiválzajoktól távoli környezetben, ahol elég tér és idő jut az önfeledt böngészésre, az érdemi eszmecserékre, és ahol kimaxolhatod a felfedezés örömét, bármit is jelentsen ez számodra, itt (szerintem) garantáltan megtalálod, amit keresel, és persze, szomjas sem maradsz.

Akiket öröm lesz viszontlátni:

Corbata Productions// Trottel Records // Drinkin' Beer In Bandana Records // Miner X Core- Fanzine // Itai Itai Records

Emellett ezúttal a Dalmata Daniel Records, a Senkrecht Records és a Brvtal csatlakozásának hála, a reprezentált zenei paletta is bővül, a látókörtágítás sosem árt.

No de, száz szónak is egy a vége: „VittulaMerchMadnessKettő”!

Várunk szeretettel! Beugró nincs!

Itten lehet jelezni a szíves részvételi szándékot, de annak örülünk a legjobban, ha tényleg ott leszel!

Csipke