Mögött

Nem akarok azok közé tartozni, akik arra használják az internetes publikálási lehetőségüket, hogy alpári hangnemben porig alázzanak akár zenekarokat, akár rendezvényeket, akár bármit, aminek köze van ahhoz a közösséghez, amiről, akinek írok. Azonban, mint a legtöbben, én is indulatos vagyok. Na, erre van ez a blog, hogy rögzíthessem az elsődleges benyomásokat, és azokat a tapasztalatokat, amik nem csupán egy hobbi íróéi lehetnek. Na meg arra, hogy minden honi, vagy határon túli magyar zenekar friss híreit megosszam Veletek. Nem kell aggódni, az agymenéseimmel szemben ezek az információk lesznek túlsúlyban! :)

Friss topikok

  • Csipke(passzio): @L3G4T0: Köszönöm! Biztos vagyok benne, hogy mindenki ezen lesz! :) (2011.05.31. 18:41) Tehetségkutatás?!

HTML

Drága Zuzu...

2015.11.11. 21:58 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

...Nem tudom afelé milyen időszámítás szerint működnek a dolgok, de itt rémes sebbel rohan a város, lobbal az idő, a busz sem vár, se a villamos, a metró ajtónyitó viszont a kezedben van, kedvedre nyomkodhatod, bár a siker nem minden esetben garantált, mik nincsenek? Holnapután lesz két éve, hogy visszafordíthatatlanul és menthetetlenül "offline" lettél. Milyen kiszámítható lett volna, ha pont aznap jelentkezek, nem? A kiszámíthatatlanságot mindig jobban csipáztad. Tudom, tudom semmi felhajtás, fejhajtás meg pláne, na de az ígéretek akkor ütnek igazán, ha betartatnak, nem? Bár nem venném biztosra, hogy meghallottad könnyes gondolataim, mert ha jól emlékszem azt mondtad, nem szeretnél részt venni a temetéseden. Simán lazán elhiszem, hogy megtetted, mármint nem tetted. Mindegy, a lényeg, hogy Te érted.

No, témázgassunk, csak úgy spontán mód, mert azt szeretem. Feloszlott a Subscribe, meg az IHM, meg a Turbo, meg a ScerrA meg sorolhatnám, tudom mindannyian kedvesek Neked. Nyugodj meg,  WMD-ék még bírják és hidd el, nekik is baszottul hiányzol. Salgótarján cityben sem állt meg az élet, minden ujjadra jutna egy-egy izgalmas tehetség, vagy legalább az egyik kezedre. De minek is dumálok, tuti jobban képben vagy mint én, mert a radarod mindenható. Inkább Te mesélj, kérlek, csak egy keveset, utoljára...

Nem lehet. Menned kell, akad tennivalód bőven, hisz odaát is kószál jó pár zenész, akit pátyolgathatsz, "grafománkodhatsz" kedvedre. Szeretünk, Asszony!

 

 

Március 6-án a The Agonist az OTEP nélkül érkezik a Dürerbe!

2015.02.28. 23:54 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

A Cudi Purci Booking közleménye:

„Előre nem látható körülmények miatt az Otep zenekar sajnálattal tudatja, hogy nem tud részt venni a hamarosan esedékes Európa turnén. A zenekar reméli, hogy a közeljövőben pótolhatja a koncerteket, és végtelenül hálás a Flaming Arts Agency minden munkájáért és erőfeszítéséért.

Nincs hozzáfűznivalónk...

Aki esetleg emiatt kihagyná a koncertet, jegyét március 7-től 21-ig tudja visszaváltani a vásárlás helyszínén (az online jegyekre is vonatkozik)!

Ami még nagyon fontos, hogy a koncert napján, a Dürerben is elővételes áron (4200 HUF) juthattok hozzá a jegyekhez!

...és még egy jó hír, megérkezett a menetrend:

18:00 KAPUNYITÁS 

19:00 - 19:30 NOVA PROSPECT (hun)

19:50 - 20:30 INSANE (hun)

20:50 - 21:30 SELFMACHINE (nl) 

21:50 - 22:30 FERIUM (isr) 

22:50 THE AGONIST (can)"

Persze, mielőtt még bárki kétségbeesve rohanna visszaváltani a jegyét, hagy emlékeztessek mindenkit, hogy a The Agonist sem kispályás ám...Még csak nem is ez az első Európa-turnéjuk, csak ahogy az lenni szokott, mi kimaradtunk... Ezenfelül megjárták már Japánt, Kínát, Mexikót, Venezuelát, Kolumbiát és sorolhatnám. Már 2007-ben leszerződtek a Century Mediához és nem is nagyon szeretnének onnan eljönni a friss-ropogós új lemez is a kiadó szárnyai alatt jött ki a napokban. Ugyan a fronton tavaly változás történt, hisz Alissa White-Gluz jelenleg az Arch Enemyt erősíti, a beharangozó klipek és a koncert videók arról tanúskodnak,hogy Vicky Psarakis sem okoz csalódást. Mondhatnám nem féltem őket a headliner szerepkörtől...Szóval ott találkozunk! 

IV. Happy Finish Tribute Fesztivál, ADOMÁNYGYŰJTÉS@DürerKert, 2014.12.19.

2014.12.17. 09:23 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

December 19-én már negyedszerre lehet temetni az évet egy nagyszabású tribute bulin a DürerKertben. Idén is, mint korábban mindig népszerű külföldi zenekarok legjobb dalait adják elő magyar bandák, élvezhető minőségben, 500 forintos, leiható beugróért.

Kapunyitás: 19:00

Menetrend:

Nagyterem:

20:00 Rammstein by Rammsturm

21:00 Deftones by Diamondeyes

22:10 koRn by gRain

23:50 Slipknot by Slipchaos

Kisterem:

20:30 Volbeat by Volband

21:40 Down by Damn

22:50 Paramore by Riot! 

00:00 Ozzy / Sabbath by 4Oz.

A fellépőkről bővebben az esemény facebook oldalán is tájékozódhattok.

FONTOS, hogy a A IV. Happy Finish Tribute Fesztiválon gyűjtést szervez a DürerKert és a a Rockstar Magazin a rászorultak részére.

Szeretnénk hogyha a következő, feleslegessé vált dolgokat elhoznátok december 19-én a DürerKertbe:

- téli felszerelés: takaró, hálózsák, férfi cipő, felsőruha, alsónemű, zokni

- tartós élelmiszer: vaj, konzervek, tea, bármilyen egyéb tartós élelmiszer

- vitaminok

Az összegyűjtött adományokat a Fűtött Utca Programot üzemeltető Oltalom Karitatív Egyesület részére fogjuk átadni.

A gyűjtés védnökei Farkas Barnabás (Fűtött Utca; Éjjeli Menedékhely és Nappali melegedő intézmény vezető), Nyerges Tamás (Rockstar magazin) és Nagy Zsolt (DürerKert).   

Nagyon köszönjük a rászorultak nevében.

Cadaveres hírek

2014.12.17. 08:20 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

Körmöczi Péter a Cadaveres további terveiről: 

"Sziasztok!

Szeretnénk megosztani néhány friss infót a zenekar háza tájáról és egy kicsit a jövőbeni Cadaveres tervekről is:

Friss hír, hogy Szakács József dobos és a csapat útjai ősszel elváltak. Joci szeretne több időt és energiát fordítani a saját bandájára, mi pedig sok sikert és kitartást kívánunk a munkájához, illetve köszönjük az elmúlt négy évet. Az elkövetkezendő bulikon Viniczai Szabi (ex-CDT, ManGod) segédkezik a dobok mögött. Az év utolsó Cadaveres bulija Kazincbarcikán lesz, január elején pedig következik a visszatérő budapesti 10 éves szülinapi koncert a DürerKertben

Tavasszal - a koncertezés mellett - szeretnénk egy magyar nyelvű EP-t megjelentetni a Demoralizer lemezhez kapcsolódóan és egy új klipet is leforgatni.

 "Keepintouch"!

Peti!"

 

OTEP (usa), The Agonist(can), Ferium (isr), Nova Prospect@Dürer Kert, 2015.03.06.

2014.12.12. 10:42 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

Alig hiszem el, de 2015. március 6-án először látogat Budapestre az OTEP

A los angelesi nu metal zenekar 2000-ben indította be rakétáját, ami Sharon Osbourne arcát azonnal súrolta. A lemez nélküli banda lehetőséget kapott az OZZFEST-en. Jött is a szerződés az első hangzóhoz, mely kapásból felkerült a BILLBOARD listára...Ezután érkeztek sorra a lemezek. Nem egy KORN szintű, de előkelő, jó listás helyezéseket, lemezeladásokat produkáltak. Legutóbbi albumuk tavaly jött ki, azóta a zenekar szinte teljesen lecserélődött, de Otep kisasszony nem tud leállni, így végre itthon is élvezhetünk egy "Best of" programot tőlük.

Turnépartnereik az idén 10 éves, várhatóan 2015 februárjában új anyaggal jelentkező kanadai THE AGONIST és a groove metalban erős izraeli FERIUM lesznek. A felvezetésről pedig a dallamos rock/metal vonalon erős, honi NOVA PROSPECT gondoskodik majd.

Jegyek elővételben csak a WAVE-ben, a CDPINCE-ben és a TIXA.HU-n kaphatók!

Jegyárak: 2015. január 1-ig 3000 forint, utána 4200 forint, a helyszínen 5000 forint.

DECEMBER 12-ÉN, AZAZ MA 12:00-KOR INDUL AZ ÉRTÉKESÍTÉS, HAJRÁ!

A facebook-on itt tudtok csatlakozni az eseményhez.

Sunwharf: Budapessimism- friss klippel érkezik a bemutatkozó EP!

2014.12.12. 09:18 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

A Rieckmann Tadeusz (Dalriada) - ének, Szabó Tamás - gitár (Locust On The Saddle), Szöllősi Sándor - bőgő (ex-Bëlga, ex-Spadeful Of Dust, DMD), Sára Norbert - dob (ex-Bëlga, Blood Is Fire), valamint Kovács Bence - gitár (Kaldera, ex-Checkpoint Charlie) alkotta formáció első klipje tegnap debütált a HammerWorld virtuális hasábjain. Az idei év októbere óta fixnek tekinthető felállás elmondása szerint a „a zenéről felesleges sokat beszélni - ez rock. A készülőfélben lévő lemez anyaga követni fogja a jelenlegi irányt, max. a ritmizálásban lehet számítani némi elborulásra: COC & Knut. Meg még egy csomó más.”

A címadó dal már memorizáltatja is magát a friss videóban, a négyszámos EP pedig meghallgatható/letölthető a zenekar bandcamp oldaláról és természetesen a facebook-on is lehet szeretni őket. Azt még egyelőre csak remélni merem, hogy a Sunwharf élőben is hamarosan megmutatja magát, talán ezzel nem vagyok egyedül. Ne tévesszük őket szem elől, bánhatnánk...

Kill With Hate, Gutted, Age of Agony@KVLT, 2014.11.28.

2014.11.28. 08:50 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

Ma estére irgalmatlan mészárlás garantált az óbudai KVLT klubban. Asszisztál a Wackent is megjárt, épp új EP-n dolgozó Kill With Hate, a szerb-román miniturnéról nemrégiben hazatért Gutted, - ugye Ti is várjátok már a Martyr Creationt?! - valamint az Age of Agony, akik e hónapban cseh szomszédainknál is vendégeskedtek. 

A death metal iránt elkötelezetteknek kötelező! ;)

A beugró egy ezres!

Kapunyitás: 20:00

Esemény: https://www.facebook.com/events/742470845788168/?fref=ts

The Devil's trade koncert MA ESTE a Robotban!

2014.11.28. 07:59 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

„[...]A The Devil’s trade egyfajta terápia, mint amikor kiállsz vadidegen emberek elé, és a lehető legőszintébben kitárulkozol, felszínre hívsz mindent, mesélsz a legmélyebb érzelmeidről, vagy mondjuk egyszerűen csak felmész a hegyre, és üvöltesz egy kurva nagyot. Bátorság kell hozzá, de hihetetlenül felszabadító élmény...” Nyilatkozta Makó Dávid szólóprojektjéről legfrissebbb, Nemes Andrásnak (NOWmagazin) adott interjújában. - a teljes cikk itt olvasható! - Ha szeretnétek megtapasztalni azt az enyhe lúdbőrzéssel kezdődő és derűs fájdalommal teli gyomor remegésben tetőző érzést, amit ezáltal a másik oldal kaphat, mindenképp ott a helyetek ma este, pontban 21:00-kor a Robotban.

 

Dávid nemrégiben megjelent első szólólemezét pedig itt meghallgathatjátok és le is tölthetitek, amennyiért tetszik!

Terraformer Deluxe: Eternity- friss videó!

2014.11.27. 10:29 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

Íme a második bizonyíték (az elsőt lásd itt), hogy egyszer csak ténylegesen elkészül majd a Terraformer Deluxe bemutatkozó EP-je, egy kellemes rövidfilm az Eternity című dalhoz. Szeressétek!

Előszilveszter a Showbarlangban: Billog, Blizard, Daily Dose of Gravity, Wake on Burial, Scars Left Behind

2014.11.27. 10:01 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

Arra gondoltunk, hogy a 2014-es esztendőt stílusosan a próbatermünknek is otthont adó Vágóhíd területén zárjuk, abban a Showbarlangban, ami az idei visszatérő koncertünknek is helyt adott. A hangulat csúcsra járatásában további négy zenekar lesz a segítségünkre: a soproni Blizardos cimbik, akiknek ősszel vendégeskedtünk a születésnapi koncertjén, az egykori Fall Listed Mistakes-es srácok, akik ezentúl Daily Dose of Gravity néven folytatják a zenélést és ősszel már velük is toltunk egy igencsak jól sikerült közös bált a fővárosban. De itt lesz a minden bizonnyal mindenki által ismert Mitru Timi vezette Wake on Burial, vagy épp a többek között Fekete Pákó feldolgozásáról elhíresült Scars Left Behind is. Tehát minden adott egy fergeteges estéhez, kezdjük el a szilveszteri bulit már december 30-án!!!

Start: 19:30

A belépés ingyenes!

A facebook eseményhez itt lehet csatlakozni!

Memoirs- itt a második Bury What's Left EP!

2014.11.23. 15:53 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

burywhatsleftmemoirs_1416753588.jpg_960x960

"Memoirs címmel megérkezett a Bury What's Left második EP-je!

 Az anyag különlegessége, hogy az Our dying tree című dalban Halák Árpád vendégénekel a Stubbornból.

A rögzítés és a keverés házi körülmények között gitárosunknál, Pencs Tamásnál zajlott.

A kislemez az ötödik dimenzióban élő emberről szól, aki egész életében a párhuzamos életeit figyeli meg és rádöbben, hogy eközben elvesztegeti a sajátját. Abban bízik, hogy egy másik életben talán boldog lehet, de mindenhol csak szenvedés és kudarc várja...

Az EP ingyenesen letölthető a bandcamp oldalunkról!

Jelenleg dobost keresünk. A próbák helyileg Székesfehérváron lesznek. Ha környékbeli vagy, vagy a távolság számodra nem akadály, akkor készíts egy videót, ahol feldobolod az egyik dalunkat és azt töltsd fel youtube-ra és küld el a facebook oldalunkra.

Üdvözlettel,

Bury What's Left zenekar"

Dragged Into Sunlight, Torn From Earth, The Hills@Kék Yuk, 2014.11.21.

2014.11.19. 18:54 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

dis_budapest_kicsi_1416419119.jpg_321x583

Egy kis emlékeztető, pénteken vilégvége! Az angol Dragged Into Sunlight egy ultrasúlyos extrém brigád. Gyakorlatilag a sludge-tól a deathig minden megtalálható a zenéjükben, rendkívül színvonalasan összegyúrva. Hazánkban még nem jártak, viszont nem egy kezdő bandáról van szó, megjárták a Maryland Death festet, a Temples fesztivált és még sorolhatnánk. Két banda kap lehetőséget a felvezetéshez, a körülbelül egyetlen hazai sludge banda, a The Hillls és az új anyagon dolgozó post/doom/sludge Torn From Earth kezdi majd az estét, amelyre november 21-én, pénteken az óbudai Blue Hellben kerül sor. Ami még fontos, hogy aznap este a szomszédos KVLTban G.B.H. koncert lesz, így akit esetleg mindkét buli érdekelne, átér az angol punkok koncertjére is, ami este 11-kor kezdődik majd. A vállalhatatlanul olcsó jegyárak: elővételben (Wave, CDPince) 1500 ft, a helyszínen 20:30-ig 2000 ft, utána 2500 ft, csütörtökön este 6-ig juthattok hozzá az említett üzletekben a jegyekhez.

20:00 - kapunyitás

20:30 THE HILLLS - sludge

21:20 TORN FROM EARTH - post/doom/sludge

22:10 DRAGGED INTO SUNLIGHT (uk)

A facebook eseményhez itt lehet csatlakozni! 

 

Zuzunak, Zuzuért...

2014.11.13. 06:41 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

253535_236682206346622_3806383_n_1_1415819629.jpg_148x253

Ma este kötelező "doom bál" lesz a Dürerben. De ez a nap egy szomorú évforduló is egyben. Tavaly ilyenkor egy végtelenül zaklatott üzenet fogadott. Kétségbeesetten röpködtek a miértek és a mikéntek. Képtelenség, üvöltöttük csendben, tehetetlenül. Zuzu nem mehet el, nem így. Pedig megtette, 2013.11.13-án, hajnalban. Ez a bejegyzés azonban nem a gyászról, nem a veszteségről szól. Csak szeretném, ha emlékeznénk, emlékeznénk arra a ZuzuP-re, akit én ismerhettem, aki elhivatott grafomán módjára  már-már ipari mennyiségben publikált, aki foglalkozott a legkisebbekkel is, aki annyi éven át pesztrálta a zenekarokat az Éter fesztiválon, aki a passzio.hu-tól eljutott egészen a Rockinformig. ZuzuP, ösztönöz: "add magad", indokolatlanul megnevettet, pozitív a kilátástalanságban és jól seggbe rúg, ha az kell, hisz tudjátok. Biztos vagyok benne, hogy sokatok töltött vele kellemes perceket, legyenek azok virtuálisak, vagy személyesek. Arra kérlek benneteket, idézzétek fel a kedves pillanatokat, azokat, amiket érdemes...

CUDI PURCI PÉNZTÁRCABARÁT NOVEMBERI MENÜJE

2014.11.11. 08:44 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

cudinov_1415690756.jpg_893x960

November 13., csütörtök a napja, mikor a legendás chicagói TROUBLE zenekar ismét hazánkba érkezik. Egy jubileumi koncerttel készülnek, hiszen idén 30 éves az első Psalm 9 lemezük.

Legutóbb 5 éve jártak nálunk, ki tudja meddig kell várni a következő alkalomra, nem érdemes kihagyni a mostani bulit, ráadásul nagyon kedvező jegyárakkal dolgozunk.

A „felpörgetésben” segítségükre lesz a Wall Of Sleep, kik új lemezüket, a No Quarter Given-t mutatják majd be, a szintén jubiláló Stereochrist, - 10 éves a Dead River Blues, bezony. Az estét pedig a perui okkult doomban utazó Reino Ermitaño nyitja majd. Tehát az év doom báljára készülünk...

 

Alább megtaláltok minden információt a koncerttel kapcsolatban:

 MENETREND:

18:30 – a helyszíni jegyárusítás kezdete

19:00 – kapunyitás

19:15 -Reino Ermitaño

20:10 -Stereochrist

21:20 -Wall of Sleep

22:40 -TROUBLE

 Belépő: 3800 Ft / 4500 Ft

Jegyek elővételben /SZERDA DÉLUTÁN 18:00-IG!/ az alábbi helyeken kaphatók:

 WAVE: Budapest, VI. ker. Révay köz 1.

CDPince: Budapest, VII. ker. Erzsébet krt. 37.

Online: http://www.tixa.hu/trouble_durerkert

A Facebook eseményhez itt csatlakozhattok! 

-----------------------------------------------------------------

Sajnos lassan búcsúzik tőlünk a pesti KONTRA klub (tudjátok, itt volt az M.O.D., a BLACK TUSK, stb.), de még egy metal buli tuti lesz... Méghozzá november 16-án a baszk THE RODEO IDIOT ENGINE fogja lehetetlen méretű darabokra tördelni csontjainkat. Elég nehéz, matekos, mondhatni Converge szerű zenéjükre már csak hallgatva is beindul az ember...

Az estét az idén 25 éves IGOR nyitja majd, az igor nem egy, hanem három tahó.

Természetesen szinte ingyen látogatható a koncert:

Sőt, Dragged into Sunlight jeggyel INGYENES, amúgy 500 (minimum) és 1000 (ajánlott) forintért tudtok majd jegyet váltani a helyszínen.

A Facebook eseményhez itt lehet csatlakozni. 

-----------------------------------------------------------------

Az angol Dragged Into Sunlight egy ultrasúlyos extrém brigád.Gyakorlatilag a sludge-tól a death-ig minden megtalálható a zenéjükben, rendkívül színvonalasan összegyúrva. Hazánkban még nem jártak, viszont nem egy kezdő bandáról van szó, megjárták a Maryland Death festet, a Temples fesztivált és még sorolhatnánk.

Két banda kap lehetőséget a felvezetéshez, a kb. egyetlen hazai sludge banda a The Hillls és az új anyagon dolgozó post/doom/sludge Torn From Earth kezdik majd az estét. Az említett eseményre november 21-én, szombaton, az óbudai Blue Hellben kerül sor. Ami még fontos, hogy aznap este a szomszédos KVLT-ban GBH koncert lesz, akit esetleg mindkét buli érdekelne (pl. engem), átér az angol punkok koncertjére, ami este 11-kor kezdődik majd.

A vállalhatatlanul olcsó jegyárak:

Elővételben (Wave, CDPince): 1500 Ft

Helyszínen: 20:30-ig 2000 Ft, utána 2500 Ft

A Facebook eseményt itt éritek el.

 -----------------------------------------------------------------

Bekes Projekt: Új Kezdet - friss klip

2014.11.04. 07:46 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

Már a lemez munkálatainak vége felé elkezdtünk agyalni különböző klip ötleteken, és nagyon sok jó elképzelést sikerült összegyűjtenünk, valamint több ember neve is felmerült, akikkel el tudtuk volna képzelni a közös munkát. A kidolgozásba sajnos már nem sikerült annyi időt és energiát belefektetni, hogy ezekből bármi konkrétum meg is valósuljon, viszont mindenképpen szerettünk volna még idén egy videóval kijönni, így igazából adta magát a dolog, hogy első körben csináljunk egy imidzs klipet, ami egyébként is szerepelt a terveink között.

Nem is kellett túl sokat gondolkodni a továbbiakon, hiszen gyorsan megegyeztünk abban, hogy a lemezt nyitó dalhoz forogjon a klip, teljessé téve a koncepciót, miszerint ez így egy tökéletes bemutatkozás lesz azok számára is, akik esetleg korábban még nem hallottak a zenekar létezéséről. Farkas Christián régi jó barátja Csabinak, és korábban már több projekten is dolgoztak együtt az elmúlt években és igazából ő maga ajánlotta fel, hogy szívesen csinálna nekünk egy videót, majd egy rövid megbeszélést követően már meg is egyeztünk lényegében minden egyes kis apró részletben.

A srácokkal nekiálltunk és összeírtuk a különféle ötleteket és elég rövid időn belül egy roppant grandiózus klip forgatókönyvével álltunk elő, exkluzív helyszínekkel, különböző gegekkel, extrém snittekkel színesítve az összképet. Eredetileg három külső helyszínen is forgattunk volna, de a szeptemberi monszun időjárás teljesen átrendezte az elképzeléseinket, így az eredeti tervben is szereplő belső helyszín szerepét megnöveltük, illetve SOS-ben kerestünk és szerencsére elég hamar találtunk is egy másik beltéri helyszínt.

A forgatások Békéscsabán zajlottak, a leutazást követően már az első este neki is estünk a klip első felében látható jelenetek rögzítésének, ami egyrészt eléggé fárasztó, másrészt pedig igazán remek móka volt. Aztán néhány óra alvást követően mentünk a kettes helyszínre, a város szélén egy lerobbant házban folytattuk a munkát. Azt tényleg érdemes tudni, hogy a ház olyan szinten kétes állapotban volt, hogy azért volt bennünk némi félsz attól, hogy egyszer csak ránk omlik az egész, haha. Végül minden rendben lezajlott és este a forgatás és a rengeteg pakolás fáradalmait kipihenve még Tamás születésnapját is megünnepeltük egy jó kis kerti parti keretein belül.

Néhány héttel később, miután előállt Christián a klip első vázlatával, csupán néhány további közös diskurzus kellett a véglegesítéshez, elég gyorsan és gördülékenyen összeállt a végső képanyag, amivel mind nagyon elégedettek vagyunk. Jövőre szeretnénk még legalább egy komolyabb klippel is előállni, ami terveink szerint egy rendes történettel ellátott videó lesz majd.

Közben persze már készülnek az új dalok is, de ahogy eddig sem, úgy most sem akarunk semmit sem elkapkodni. Idén még november 8-án Békésen fogunk fellépni egy „művházas” fesztivál keretein belül, illetve december 13-án a szarvasi Zebra Clubban is el lehet majd csípni a zenekart élőben.

A lemezünket továbbra is ingyenesen le lehet tölteni a bandcamp oldalunkról aki pedig fizikai formátumban szeretne szert tenni az anyagra, vegye fel a kapcsolatot velünk, vagy látogasson el valamelyik koncertünkre!

Legion Metal Fest@Dürer Kert (Bp.) 2014.11.01.

2014.10.30. 09:22 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

10686695_979166852099601_1884791226663343309_n_1414656239.jpg_960x354

A Legion Metal Fesztivál november 1-jén kerül megrendezésre a budapesti Dürer Kertben. Az esemény fő csapásvonalát három zenekar határozza meg.

Az egyik a Watch My Dying, első albumuk majdnem pont 10 éve jelent meg Klausztrofónia címmel. A srácok a kerek évforduló kapcsán teljes egészében el fogják játszani a magyar extrém metal egyik alapvetésének számító lemezt. A szimfónikus extrém metalban utazó ScerrA a második kiemelt fellépő, akik sajnos - kissé stílszerűen november 1-én - utolsó koncertjüket adják a Dürer Kert nagytermében. A budapesti srácok 5 év küzdelem után, ősz elején döntöttek úgy, hogy nem folytatják a harcot. A harmadik főszereplő a Lost Continent, akik nyáron kiadott debütáló lemezükkel új életet leheltek a magyar modern metal színtérbe. Csellóval színesített egyedi zenéjük sokakhoz eljutott már, és itt egy újabb lehetőség arra, hogy megmutassák mire képesek. A kisterem főbandája a Bloodiest, akik a grindcore/punk vonalat képviselik. Extrém koncertjeiken időnként csirkelábakat szórnak be a tömegbe, most is számíthatunk tőlük valami „különlegesre”. A Subliminal Merger elektronikával és hardcore-ral fűszerezett metalt tol. Annak idején készítettek egy eléggé megosztó klipet a Carnivore című dalukhoz, de idővel bebizonyosodott, hogy a banda élőben és albumon is nagyon meggyőző, így ma már számolni kell velük a budapesti undergroundban. A nagyterem utolsó fellépője a dAsh, akik 2012 egyik legfontosabb magyar metal lemezét készítették el. A hardcore-t svéd metallal, Toollal, és jazzel ötvöző banda sokakat letaglózott már kistermes fellépései alatt, most itt a lehetőség, hogy nagyobb színpadon is megmutassák, mire képesek. A fentieken kívül még lesz egy csomó feltörekvő és érdekes banda, amelyek közül a friss zenékre éhes arcok csemegézhetnek: Eye for I, Vendetta Inc, Samas, Beneath The Circus, Let The Cigar Die, Krinkle.

Kapunyitás: 18:30

Sorrend:

Nagyterem:

19:00   Eye for I

19:50   Subliminal Merger

21:00   Lost Continent

22:00   ScerrA

23:20   Watch My Dying

00:40   dAsh

Kisterem:

19:30   Vendetta Inc

20:30   Samas

21:30   Beneath The Circus

22:30   Bloodiest

23:30   Let The Cigar Die

00:30   Krinkle

Belépő: 19 óráig 1000 Ft, utána 1200 Ft

(elővétel nincs)

Esemény: https://www.facebook.com/events/281241108730664

A koncertek után Dj Ozsi fogja nyomni a talpalávalót.

Korhatár: 16+

Dürer Kert házirend:

http://www.durerkert.com/hazirend

 

The Devil's trade: Those Miles We Walked Alone- itt a lemez!

2014.10.25. 11:02 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

bor_t_1414227361.jpg_1200x1081

Tegnap délben debütált a Lángolón Makó Dávid első szólóalbuma, Those Miles We Walked Alone címmel. A képlet persze nem ennyire egyszerű, a The Devil’s trade ugyanis minden, ami Dávid eddigi munkásságából kimaradt. Intim, nyílt és esendő. A felvételek az egerszalóki Standing Waves stúdióban, Sohajda Péternél zajlottak, a „külcsínért” pedig Kollár Szabolcs (Hindmost) felel.

 

Az album becsületkasszás rendszerben letölthető innen, de azok a szerencsések, akik részt vesznek a ma esti lemezbemutató koncerten az Utópia bisztróban, limitált digipack kiadásban is előjegyeztethetik az anyagot.

Don Gatto újságok!!!

2014.10.21. 08:37 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

don_gatto_uj_felallas_1413872616.JPG_1993x1376

Az augusztus óta négytagú Don Gatto október 4-én ért haza a német 47 Million Dollars zenekarral közös nyolc állomásos svájci-német-holland turnéjáról, de nem sokat lacafacáznak. Október 21-én indul egy újabb kör az Insane-es srácokkal Lengyelországban és Lettországban, aztán november 12-én Bécs következik a holland All For Nothing csajos- énekes hardcore zenekarral, november 16-án pedig az A38-on játszanak a Madball előtt.

A banda idén decemberben lesz öt éves, úgyhogy csapnak egy kis szülinapi turnét is itthon: december 26-án Szekszárdon, 27-én Kecskeméten, 28-án Pakson, 29-én Esztergomban, 30-án pedig Baján játszanak. Az első négy bulin velük tart a svájci No Mute, az utolsó kettő zsúrhoz pedig a szintén svájci Sickret és a német Pressure Recall csatlakozik.

 

Közben készülnek az új Gatto számok is, a megjelenés sajnos még bizonytalan, de a jövő év eleje esélyes lehet.

Dohány Street metal meeting@RoHAM Bar (Bp.) 2014.10.17.

2014.10.16. 09:31 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

10410682_327376854093368_8489213453130379862_n_1413443785.jpg_679x960

Egy kis programajánló a hétvégére, a Cudi Purci Booking szervezésében. Honi oldalról közreműködik az épp nagykorúvá válását ünneplő Igor, az egri The Mighty Manlifter, akik május végén örvendeztették meg az arra érdemeseket második EP-jükkel, színre lép az Oroszországot is megjárt Torn From Earth, végül, de nem utolsó sorban pedig itt csíphetitek el először a néhai Harvester tagjaiból verbuválódott Terraformer Deluxe nevezetű formációt is. Ugyan már kaptunk némi ízelítőt stúdiós élményeikből, nem sietnek el semmit és ez így van jól. Külföldi vendég  is érkezik, méghozzá a kanadai BIIPIIGWAN! Európa-turnéjuk keretében játszanak RoHAMban. Welcome/Bienvenue! Nagyszerű lesz!

Úgy néz ki 20:00-kor kezdődik a móka, a beugró pedig csak egy ezres, remélem jöttök!

Az eseményhez is lehet csatlakozni, itt!

Wrath Of Azazel, Sollen@Cinema Rock Café (Bp.)2014.10.11.

2014.10.08. 19:02 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

sollenwoa_1412788562.jpg_370x525

E hét szombaton igazi black/ death mókára számíthatunk! A Cinema Rock Café koncerttermének vendége ezúttal a budapesti Wrath of Azazel, valamint a szintén fővárosi illetőségű Sollen. A részvétel erősen ajánlott, mivel ki tudja mikor és hol csíphetitek el őket legközelebb! Információim szerint 21:00 körül kezdődik a gyilok, nehogy elkéssetek!

Fontos tudni még, hogy a helyszín "készpénzmentesített" tehát tetszőleges összeggel feltöltött kártyával fizethetitek az esti betevőt, természetesen ami megmarad, az visszajár. 

Beugró: 690 pénz

Ja, levezetésképp pedig akár átruccanhattok a Moziterembe karaokézni Burai Annával, ingyé'. 

Cudi Purci koncertek a KVLT-ban: QSS, tHE sNOBS, Gazpröm, Dog Attack@2014.10.09.

2014.10.02. 22:14 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

okt_ber_9_1412280557.jpg_454x636

Nini, még egy!

"Október 9-én, csütörtökön a magyar punktól lesz hangos az ippeg egy hetes szülinapját ünneplő KVLTA legendás QSS zenekar a fő attrakció, méghozzá csupa eredeti taggal, előttük pedig az anarcho punk tHE sNOBS fog fertelmeskedni. Ezenkívül Beton Balázsék, a szegedi GAZPRÖM utazik a fővárosba és a Prosectura, Human Error tagokat is magába nyelő Dog Attack fog zajongani."

A belépő szintén egy ezres, itt pediglen csatlakozhattok a facebook eseményhez!

 

Cudi Purci koncertek a KVLT-ban: The Tidal Sleep, Anchorless Bodies@2014.10.05.

2014.10.02. 22:03 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

tts_okt_5_1412279694.jpg_511x722

Koncert a Cudi Purci Booking ajánlásával. Mert  azt szeretem!

"Október 5-én, vasárnap a német post hardcore brigád, a The Tidal Sleep mutatja be új lemezét az óbudai KVLT klubban. Nem egy idős bandáról van szó (2011-ben alakultak), de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ficsúrok lennének... folyamatosan turnéznak, lemezeket adnak ki, méghozzá a This Charming Man Records égisze alatt. Többet nem szeretnék hozzáfűzni, ezt a dalt nézzétek meg (érdemes)!  A melodikus hardcore-ban utazó miskolci Anchorless Bodies fogja nyitni az estét. Méghozzá egy hatalmas "vinyl megjelenő" partyval készülnek.  A vasárnapra való tekintettel maximum 11-kor vége lesz a bulinak, így mindenki hazaér időben. A belépti pedig mindössze egy ezres!"

Csatlakozni ér a facebook-on is!

HAW: friss klip a My Name című dalhoz!

2014.09.23. 22:47 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

Nincs is kellemesebb erre hazaérni egy fárasztó délutános műszakból: "audiovizuálható" a HAW legújabb videója! Juhé! Igen! Itt van, feketén fehéren, "vezényelt": Kővári Krisztián, nóta: My Name.

Ugyebár februárban jelent meg a zenekar Soundtrack of Our Friendship névre keresztelt albuma. (Ami nem mellesleg és elfogultság nélkül a honi éves termés egyik legjobb alkotása.) No, ezen található ez a remek kis dalocska, személy szerint a kedvencem. Magáról a kisfilmről csak annyit, hogy most már mozgóképes lenyomata is van annak a bizonyos barátságnak. :)

Lesznek ám klipbemutató koncertek is, mindjárt kettő. Október 6-án Budapesten, az Instantban, október 11-én pedig Szegeden, a Live Music Clubban.

Azt hiszem ennyi, kérem kapcsolja ki! De csak miután átrágta magát a videón, kétszer!

 

Születésnapomra...

2014.09.13. 19:47 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

Kis melankólia. Eltelt egy év, szintet léptem. Az ember ilyenkor akaratlanul is számot vet, mit ért el, vagy épp mit nem, lajstromba veszi a veszteségeit, az új ismeretségeket, mindkettőből akadt...Csalódás, egymásra találás, őszinte meglepetés, szeretet, harag... De az állandó, nem lett változó és más nem is kell. De van pár fontos tanulság amitől emlékezetes ez az év is, a karma bizony létezik, amit adsz, azt kapod vissza, ha nem is előbb, de utóbb biztosan. Van egy ősrégi graffiti, "Azt mondják sínen vagyok, csak azt nem tudják, hogy átment rajtam a vonat..." Eszméletlen mennyi mindent elmond ez a szösszenet, azoknak, akiket megszólít... Köszi a figyelmet...

Sublime Fest@Dürer Kert (Bp.), 2014.09.05.

2014.09.01. 22:37 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

10317594_956826697677620_6034610689138650123_o_1409603492.jpg_679x960

Acélos úr tudja, mi a jó neked, bár azt mondja többet nem mondja meg, pedig informálni, na, azt tud!:)  

"Aki gitározik vagy basszusgitározik, és ki akarja hozni a maximumot a hangszeréből, nagy valószínűséggel valamilyen neves amerikai gyártó pick-up-ját teszi négy-, öt-, hat-, hét-, vagy nyolchúrosába. Ha sok pénze van. Aztán vannak olyanok is, akik inkább felhívják a Kurtácsot. Kurtács egy pesti fószer és ő gyártja a Sublime hangszedőket, akik pedig tőle vásárolnak, rövid időn belül olyan apróhirdetéseket adnak fel, mint „Eladó egy EMG81-es hangszedő. Ilyet használ James Hetfield is”, vagy „Megválnék Seymour Duncan Invader pick-up-omtól”, esetleg „Dimarzio X2N keresi új gazdáját”.

Mert a Kurtácsnál nincs kecmec. Kurtács olyan hangszedőt csinál, amilyet akarsz. A zenekarod logóját kell belegravírozni? Nem gond. Mi? Hogy világítson is? Nem gond. A barátnőd meztelen fotóját akarod látni rajta? A Kurtács is. Nem gond. Vigye le a hajadat, ha megpengeted a gitárt? Leviszi. És leviszi mindenkiét, aki tiszteletét teszi szeptember 5-én pénteken Budapesten a Dürer Kertben (XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21.), ahol csak olyan hardcore-, metal- és punk zenekarok lépnek fel, akik Sublime hangszedőt használnak. Ott lesz a Dirty Dawn, a Skizo, a Don Gatto, a Tisztán A Cél Felé, a PsychoganG, a Sonic Rise és Suffer As Well. A beugró egy ezres, kezdés pontban kilenckor.

Végül pedig álljon itt egy (nem teljes) lista azokról a zenekarokról és zenészekről, akik szintén a Sublime mellett tették le voksukat: Lukács Peta, Watch My Dying, Vörös Attila, Éjfény, Copy Con, Szabó Viktor, Angertea, One Reason To Kiss, Rebel For Life és állítólag a Pro-Pain-es Marshall Stephens-nek is van egy Sublime-ja... Nofene!"

Csatlakozni ér!