Corpsessed (FIN), Graveyard (ESP), Lie In Ruins (FIN), Nekrológ@2019.10.10 - KVLT, Budapest

Ha már kis péntek, akkor death metal, Óbudán a KVLT-ban. A Corpsessed, a Graveyard és a Lie In Ruins látogat el kis hazánkba ma este, a helyi vendég pedig a Nekrológ.

Mindezt az Insane Hellride Entertainment hozza el neked, máris mondják, mire lehet számítani:

"A finn Corpsessed sírboltrepesztő death metalt játszik a 90-es évek old school hangulatában, amiben baljós doom és black elemeket is felfedezhetünk. A 2014-es Abysmal Thresholds debütáló lemezükkel gyorsan megszerezték a finn death metal egyik legbrutálisabb zászlóvivője címet, amit kegyetlen, vérprofi élő koncertjeikkel a mai napig tartanak. Tavaly jelent meg második nagylemezük, az Impetus Of Death, ami rávert egyet az első korongra és death körökben az egyik legtöbbet emlegetett album volt 2018-ban.

A barcelóniai Graveyard a spanyol extrém metal egyik legnagyobb hadura. Lovecrafti death metaljuk, a legprimitívebb svéd hangzással operál, amivel simán skandináv testvéreik mellé zárkózhatnak old school hangzás terén. Cthulhu és a bűzlő kripták világa szakad a hallgató nyakába. Most szeptemberben jelent meg negyedik nagylemezük Hold Back The Dawn címmel, amit a turné keretei közt biztosan népszerűsíteni fognak.

A Lie In Ruins gárdájában immáron két Corpsessed tag is tiszteletét teszi, így nem véletlenül ütik ők is fel a fejüket ezen a turnén. A rothadó szagú death metal zenekar még a 90-es években kezdte pályafutását Dissected néven, majd egy hosszabb szünet után, 2002-ben ásták ki magukat a sírból már a mostani nevükön. Azóta két nagylemezt adtak ki a kezük közül, mellyel mélyen beletúrták magukat a finn death metal undergroundjába.

Hazai support a budapesti Nekrológ, akiknek még nincs fizikai formátumban lévő anyaguk, de reméljük ez változni fog! Erős, sötét death/black!"

Kapunyitás: 19:00

Kezdés: 19:45

Menetrend,  jegyár az eseménynél!

Hajrá!

corpsessed.jpg