Mögött

Nem akarok azok közé tartozni, akik arra használják az internetes publikálási lehetőségüket, hogy alpári hangnemben porig alázzanak akár zenekarokat, akár rendezvényeket, akár bármit, aminek köze van ahhoz a közösséghez, amiről, akinek írok. Azonban, mint a legtöbben, én is indulatos vagyok. Na, erre van ez a blog, hogy rögzíthessem az elsődleges benyomásokat, és azokat a tapasztalatokat, amik nem csupán egy hobbi íróéi lehetnek. Na meg arra, hogy minden honi, vagy határon túli magyar zenekar friss híreit megosszam Veletek. Nem kell aggódni, az agymenéseimmel szemben ezek az információk lesznek túlsúlyban! :)

Friss topikok

  • Csipke(passzio): @L3G4T0: Köszönöm! Biztos vagyok benne, hogy mindenki ezen lesz! :) (2011.05.31. 18:41) Tehetségkutatás?!

HTML

Neogroupi(e)zmus

2011.06.01. 10:46 | Csipke(passzio) | Szólj hozzá!

A groupie fogalom amerikából indult, azon belevaló, tizes éveik végén, huszas éveik elején járó csajszik gyűjtőneve volt, akik hírességek mindennemű szexuális kielégítése révén érezték igazán jól magukat, ezt pedig sosenem titkolták. A jelenség hazánkat is elérte, azonban eddig leginkább a celebek és "médiasztárok" körében volt "ismeretes".

Nem gondoltam volna, hogy egy olyan erősen underground rendezvényen is tanúja leszek ennek, mint az Éter Feszt. Az idők azonban változnak, ez már egy új korosztály, új értékrenddel (amennyiben még van valami jelentése ennek a fogalomnak).

Definíció: Olyan leánykák, akik közelebb vannak a 10-hez, mint a 20-hoz, előszeretettel portyáznak csoportban. Vigyázat, két fő már csorda! Áldozataik azok az úriemberek, akiknek tulajdonát képezi bármilyen hangszer, együttesben zenélnek, és fellépnek nevezettek vadászterületén.

Előnyeik: finanszírozásuk költséghatékony, fél gyümölcsös sör már elegendő a látványos, de javarészt megjátszott bevadulásukhoz, pár barátságos szótól pedig már azt hiszik elkápráztattak mindenkit képzelt nőiességükkel. (Úgy gondolom, a menstruálás és a cici térfogatának növekedése nem egyenlő a nővé válással.)

Figyelmeztetés: Pillanatragadnak! Ha akár csupán egy köszönéssel figyelemre méltatod őket, hímnemű vagy, és a fentebb kiemelt tulajdonságok valamelyikével rendelkezel, nem menekülsz! Nem elég, hogy a nyomodban loholnak egész este, megtalálnak az összes közösségi portálon, mindenféle szívekkel, és szmájlikkal bombázzák tele az üzenőfalad, mert ez a módi.

Ártatlannak és ártalmatlannak tűnhetnek, azonban, ha egy kis alkalmi kalandra vágysz, biztos lehetsz benne, hogy hirtelen bevállalósak lesznek. Mindent a művészetért és a zenéért...

De vigyázz, bizonyos szolgáltatásaik használata csak személyi azonosságuk igazolása után ajánlott. Ugyanis a liliomtiprást a törvény ma is bünteti...

Persze ez nem vicces. Ugyanis ezek a gyerekek, mert azok, azt gondolják, hogy ez egy normális viselkedésforma. Én nem értek egyet velük. 24 éves vagyok, 16 éves korom óta rendszeres koncertjáró, rengeteg zenekar, zenész van rám hatással ma, és volt rám hatással akkor is. Nem tudnám megmondani, hányszor ittam le magam én is, de soha nem égettem, és aláztam meg magam, úgy, ahogy ezt ezek a lyánykák csinálják. Szerintem, ha összehánynák, vagy pisilnék magukat nyilvánosan az sem lenne annyira kínos, mint az a magatartás, amit tanúsítanak az előadókkal szemben, legyen szó Vastag Csabáról, vagy egy heavy, egy black, vagy egy death zenekarról, egyre megy.

Ha pedig megpróbálnád nekik észérvekkel elmagyarázni, miért váltják ki épp az ellenkező hatást, mint amit el szeretnének érni, kiröhögnek, mert nem értik. Nem is érthetik, mivel nem tudják, mit jelentenek az alábbi fogalmak: szerelem, barátság, illem, biztonságos szex, szeretkezés, és még sorolhatnám. Honnan is tudnák, ha nem tanítja meg nekik senki. Ők már csak egymástól tanulnak, az internetről, a médiából, csoda-e ha torz világképet sajátítanak el, feltéve, ha lehet egy 14 éves kölyöknek olyanja.

Én sem értek sok mindent, elsősorban azt, hogy a szüleik hogy a túróba nem veszik észre, hogy valami nem stimmel. Pontosabban észre veszik, csak érdekes módon azonnal a hárítás megy. Az a probléma, hogy "túlelfoglaltságuk" miatt az iskola intézményére akarják hárítani a nevelés felelősségét. Csak arra kellene rájönni, hogy ezt nem vállalhatja át tőlük senki. Ez az ő terhük, kötelességük, ezért ők a SZÜLŐK...

Nem rongálom tovább a billentyűzetem, csak remélhetem, hogy ezeket a gyermeklányokat csak olyan emberekkel hozza össze az élet, akik úgy kezelik őket, mint amit én is láttam: távolságtartóan ugyan, de kedvesen, jót mosolyogva azon, hogy 14 éves tinédzsereket számlálhat a rajongótáboruk... 

A bejegyzés trackback címe:

https://mogott.blog.hu/api/trackback/id/tr472948127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.